Здравейте, имам проблем при запалването,значи бензиновата помпа върти,стартер всичко е ток и дет се вика бензин да те удави и ток да те утрепе колата не пали! На таблото ми светва таз лампа за впръскване на дюзите и не гасне гледах всичко е ок но колата не пали,ако някой знае какво може да е ще съм благодарен ако помогне !
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при запалване Алфа 145
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Lomskiq Покажи съобщениеЗдравейте, имам проблем при запалването,значи бензиновата помпа върти,стартер всичко е ток и дет се вика бензин да те удави и ток да те утрепе колата не пали! На таблото ми светва таз лампа за впръскване на дюзите и не гасне гледах всичко е ок но колата не пали,ако някой знае какво може да е ще съм благодарен ако помогне !
Comment
-
Първоначално публикувано от Lomskiq Покажи съобщениекак да я направя тази диагностика като аз изобщо не мога да я мръдна че да я закарам да я закачат,аз ако я запаля направо на майстор ще я закарам !
Иначе на сляпо - датчик на коляновият вал.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Възможни причини според аутодата :
1.Имобилайзер
2.Инжектори
3.Електрически връзки на двигателя и/или акумулатора
4.Горивна помпа/Реле на горивна помпа
5. Кабели,свещи,бобини
6.Датчик на хол (датчик колянов вал)
7. Въздушен/горивен филтър
8.Вскумателна система /вакумите
9.Бензинов реголатор
10.MAP/MAF/VAF Сензори
11. ЕКУ-то
12.Датчик за позицията на разпределителен вал
---------------------------------
С една дума трябва си диагностика възможности много дано съм бил полезен !
P.S. Провери свещите да не са плувнали в масло и замери датчика на коляновия вал , това са най-често срещаните проблеми.Last edited by Strato; d.m.y г., 23:30.Alfa 145 1.4/TS/1997'
Comment
-
Ок , благодаря ще видя този датчик на коленовия вал защото всичко друго е добре,бензиновата помпа си работи,релета всичко стартер върти но явно не стига гориво,търсих горивния филтер защото и аз си помислих да не е от него но се оказа че след 98г нямали горивен филтер а някаква цедка на самата помпа,ще търся начин да ми направят диагностика! Странното е че снощи нищо и нямаше и сутринта като ми се наложи да излизам ме изложи !
Comment
-
Първоначално публикувано от Lomskiq Покажи съобщениеЛошото е че не е този датчик и нито едно от тези изброените по горе изведнъж запали колата но нещо прекъсва, на диагностиката не успяха да установят проблемаLast edited by BillyBoy`; d.m.y г., 06:46.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
Comment